Amsterdam, 31 mei 2024 – Zig Real Estate, een toonaangevende leverancier van digitale diensten voor vastgoedorganisaties, samen met iqbi en Rhino, een toonaangevende leverancier van real-time utility data en energiebeheeroplossingen, kondigen een strategische integratie aan tussen hun platforms. Deze samenwerking beoogt een revolutie teweeg te brengen in de vastgoedsector door de energie-efficiëntie te verhogen en duurzaamheid te bevorderen voor vastgoedeigenaren en huurders.

Het platform van Zig Real Estate stroomlijnt klantprocessen en verbetert de ervaringen van huurders door huurzaken, verhuur, omnichannel klantcontact, integraties en data te centraliseren. Het platform richt zich op het centraal stellen van vastgoedbeheerders en huurders en levert een gepersonaliseerde en gebruiksvriendelijke ervaring.

Rhino is gespecialiseerd in het leveren van hardware- en softwareoplossingen voor het bewaken, beheren en centraliseren van verbruiksgegevens van nutsvoorzieningen, zoals energie, gas en water. Hun end-to-end oplossing ondersteunt commercieel vastgoed, waaronder logistiek, winkels, kantoren en woningen. Rhino’s diensten voor gegevensverzameling maken nauwkeurige rapportage en geïnformeerde besluitvorming mogelijk voor investeerders, vermogensbeheerders en huurders, en zorgen ervoor dat de normen op het gebied van milieu, maatschappij en goed bestuur (ESG) worden nageleefd.

Startende klant Bouwinvest Real Estate Investors heeft deze integratie uitgerold voor appartementencomplex Het Dok in Amsterdam, om de betrokkenheid van huurders en de inspanningen op het gebied van duurzaamheid te verbeteren. Claire ten Hag, Adviseur Huurdersbetrokkenheid bij Bouwinvest, zegt: “De mogelijkheid om het verbruik van nutsvoorzieningen te koppelen aan de app die onze huurders al gebruiken en hen tegelijkertijd te betrekken met gamification-elementen, helpt ons bij onze duurzaamheidsreis en vermindert onze CO2-voetafdruk.”

“We zijn verheugd dat we de verbruiksgegevens van Rhino kunnen integreren in ons platform, zodat vastgoedorganisaties een uitgebreide en naadloze ervaring kunnen bieden aan huurders en vastgoedbeheerders”, zegt Ron Seesing, Director Commercial Real Estate bij Zig Real Estate. “Huurders kunnen nu hun verbruik in de gaten houden en uitgedaagd worden over hun voetafdruk met gamificatiefuncties in de applicatie die ze al vertrouwen.”

Rishi Lodhia, Chairman of the Board bij Rhino voegt hieraan toe: “Onze samenwerking met Zig Real Estate markeert een belangrijke mijlpaal in onze missie om de carbonfootprint van gebouwen terug te brengen. De gecombineerde expertise van onze bedrijven zal de toekomst van de sector vormgeven en nieuwe standaarden stellen voor klantervaring en milieuprestaties.”

Naarmate de vraag naar digitale diensten en duurzame praktijken in vastgoed toeneemt, zal dit partnerschap naar verwachting aanzienlijk bijdragen aan een grotere klanttevredenheid, verbeterde operationele efficiëntie en betere ESG-rapportage voor beleggers en vermogensbeheerders.

Over Rhino

Rhino is een leider in real-time nutsvoorzieningsdata-oplossingen (energie, gas, water), om kosten te besparen, de gebouwde omgeving te decarboniseren en ESG-rapporten op te stellen voor commercieel vastgoed, met een focus op logistiek, retail, kantoren en woningen.

Rhino biedt een end-to-end oplossing voor alle nutsvoorzieningen, inclusief submetering (gas, water, elektriciteit) en is daarbij hardware- en platformonafhankelijk.

Kijk op www.rhino.energy